keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Vuorovaikutusta käytännössä - missä osa päättäjistä?

Maanantaina 15.3. oli Turussa tilaisuus, jonne odotettiin erikseen kutsuttuina kaikkia perusturvalautakunnan jäseniä keskustelemaan ja kuulemaan kuntalaisia. - Siis sitä vuorovaikutusta, josta aiemmin puhetta.
Kuntalaisia tilan valvojan mukaan oli paikalla reilut 70, siis sali käytännössä täynnä. Missä päättäjät?! Lautakunnassa on 13 jäsentä (pj ja vpj mukaanlukien) ja kaikilla varajäsenet !
Mutta paikalla oli 4 (lue: NELJÄ) jäsentä / valtuutettua.
                          
Paikalla olivat lautakunnasta yksi demari, yksi vas:n, yksi vihreä ja yksi rkp:n jäsen.     
Vanhainkodin johtaja oli paikalla, mutta viraston päälliköt ja esimiehet, joita kutsutuuiin, eivät olleet mukana.
Myös Kokoomus ja Kepu puuttuivat kokonaan, vaikka viesti oli, että ellei itse pääse, niin varamies tai edes valtuustoryhmästä joku. Kokoomuksella on 2 jäsentä, kummallakin varajäsenet, muttei kukaan tullut. Samoin  suurin valtustoryhmä, mutta kukaan ei tullut.
-   Ehkä ihmiset alkavat vetää johtopäätöksiä.
Olisiko sittenkin vastakkainasettelun aika! Ovatko kokoomuksen korvat jo kuurot?

Tri Johanna Kallio piti napakan ja paljastava puheenvuoron siitä, miten ihmisten mielipiteet jäävät ilman vastakaikua päätöksenteossa. Siitä on nyt selvää tutkimuksellista näyttöä. Demokratia ei pelaa, sillä vaalien alla esim. kaikki paikalliset puolueet puhuivat palvelujen puolesta, mutta kuinkas siten kävikään?
-   Demokratia puuttuu ja valheet ovat vallalla! Sen johtopäätöksen voi vetää.

Illassa lähti muutama ihminen  jo alkupuolella, Kallion alustuksen jälkeen vihaisena pois, kun totesi kokoomuksen taas pettäneen - olisivat halunneet kuulla heidän perustelujaan harjoittamallen politiikalle.
Nyt niitä ei kuultu.

Keskustelua oli reippaasti, ja kun rkp:n mies Kjell Wennströn tohti kehua yksityisten hoivakotien hoitoa laadukkaammaksi kuin kunnan, riemastu väki. Kyllä oli pian monta toisenlaista puheenvuoroa salista.
Myös palveluseteleistä keskusteltiin, mutta monen kokemus oli, ettei se riitä, sillä kun yksityisen hoitolaitoksen maksut omaisen osalta hänen avuntarpeensa huomioiden oli asiaan tiedustellessa ollut reippaasti yli 3000 euroa/kk, ei eläke riitä mihinkään!! VAiukka olisi palvelusetelikin käytössä'
Samoin siivouksen palveluseteli ei riitä mihinkä'än - arvo jotain 15 euron tasoa. Ei lautakunnan jäsenet edes tienneet niiden arvoa tarkkaan.
Että se niistä palveluseteleisä - kuka niitä pystyy hyödyntämään!!


VUOROVAIKUTUSTA KUNTALAISET  JATKAVAT TURUSSA.
Seuraavaksi on tulossa 29.3, jolloin on seuraava valktuuston kokous, mielenosoitusmarssi kaupun gintalon edessä puistikossa. Ihmisiä rollaattorein, lastenrattaita ja vaunuja työntäen, pyörätuolein, lapsia taluttaen...perhekunnittain - toivon mukaan kutsu kiirii!! JA kaikille hätähuuto pavelujen puolesta vanhusille, lapsille, perheille!
Katsotaan, kiinnostaako päättäjiä?

En ymmärrä...
....että mm paikalla salin puolella ollut. vas:n valtuutettu Kärkkäinen, vuosi sitten vielä lääninlääkäri, vakuutti, että poliittiset realiteetit on nyt tosi. Ei auta muuta kuin tyytyä vain kamppailuihin, josko sitten seuraava valtuusto....
Mutta näköala siitä, että vaikka esim. Helsingissäkin on porvarillinen enemmistö, muuttuvat suunnitelmat kun ihmiset ovat liikkeellä. Mielestäni turhaa alistumista ja realiteettien toistoa, aivan samoin kuin Mäki viime vuonna kulttuurilautakunnasta (vas) hokien, ettei nyt tappelukaan auta.
-  Jos ihmiset ovat liikeellä, niin ottakaa se itsellenne työvälineeksi ja tulkaa mukaan, ei vain rusinoita pullasta nyppimään!
Näin sen näen! Tulkaa vuorovaikuttamaan, päättäjät, ja organisoikaa joukkonne mukaan!

Ei kommentteja: