lauantai 6. maaliskuuta 2010

NATO - NO WAY


Kuluneella viikolla kokoomuksen Stubb isännöi Suomessa kokousta, jollaista NATO ei ole koskaan ennen pitänyt jäsenmaidensa ulkopuolella. NATO:n pääsihteeri Rasmussen julisti päivän pätteeksi, että NATO:sta kehitellään keskustelufoorumia! - Se taitaa olla muoto, joka kelpaa jo demareillekin virallisesti, vai mitä, Lipponen ja Ahtisaari? Ettette ole ilman joukkojanne. Kun vannotaan NATO:n muuttumisen nimiin, mihin ne aseet pannaan, joita koko ajan hankitaan lisää ja uusia!
- Ei sotilasliitto mihinkään muutu, se on nähty ja nähdään!

***************
Rasmussen päästikin todella pöperöt suustaan.
Mitä Rasmussen tarkoittaakaan, kun parhaillaan sotilasliitto on ensimmäisena pommittamassa mm. parhaillaan Afganistanissa - ja kohteena niin usein siviilit, kuten itsekin tunnustaa!

Samaan aikaan puolustusministeri Häkämies kehuu, miten maamme puolustus on täysin NATO yhteensopivaa ( la aamu-TV klo 10.32) antaen mahdollisuuden toimia NATOn operaatioissa. Lisäksi Häkämies väitti, että olemme tyytyväisiä tähän tilanteeseen suhteessa NATOon - vaan eipä kysynyt minulta !
- Kanssani 2/3 kansasta ei ole tyytyväinen eikä halua NATOilua, sen Häkämieskin tunnustaa. Silti Suomen parlametti on valmis jatkamaan tuossa 'keskustelufoorumissa kriisinhallintaa' - jossa ei keskustella, vaan pommitetaan - ja Suomi lähettää lisää miehiä paikalle!

Häkämies kertoo (edelleen la 6.3. klo 10.36) NATOn kiittelevän maatamme varustelustamme ja valmiudestamme olla jatkossakin laajennetuin joukoin mukana NATOssa.
EU:n osalta Häkämies väittää kriisinhallinan painottuvan, mutta NATO:n olevan siinä vahvempi kuin EU.
- 'Niiden yhteistyötä tarvitaan jatkossa' puolustusministeri toteaa.

Niinpä niin.
Mihinkään ei päästä siitä, mikä on NATO:n rooli myös niillä, jotka nyt johtavat maamme puolustus - ja ulkoministeriöitä.

Viikolla olikin vahvoja mielenosotuksia maamme NATO-hankkeita vastaan. Turussa Klubilla on RAUHANKONERTTI, jossa paikalla oli n 450 nuorta. Suuret banderollit NATO NO WAY ja materiaalipöytä, sekä illan ensimmäinen tunti vahvalla tietopaketilla ja keskusteluilla - johon myös yleisö osallistui - , ei jättänyt kenellekään epäselväksi, mitä mieltä tuo väki oli.

Konsertista lähtiessäni jo iltavarhain - kymmeneltä - nousi mieleeni ajatus, että Turku herää sittenkin!

Ei kommentteja: