lauantai 6. maaliskuuta 2010

TRADEKASSA ÄÄNESTÄJÄT ERIARVOISIA?


Kun helmikuun ME-lehti tuli kotiin, oli sen välissä kaksi lehden kokoista nelisivuista mainosta: SDP ja VAS. Siis erillisinä, ei lehteen painettuina, kuten ennen oli kaikki ehdokkaat - ja kuten on yleinen tapa niin muilla liikkeillä ja ammattiliitoilla jne. Ehdokkaat julkistetaan lehden sivuilla.

Nyt osuuskunnan hallitus oli tehnyt päätöksen, ettei ehdokkaita julkisteta lehdessä, vaan kehoitetaan jäseniä vaan yleisesti ännestämään.

Puhelin on soinut, kun ihmiset ovat kysyneet, eivätkö kommunistit olekaan enää mukana vaalissa? Tottahan olemme, ja laajemminkin kuin edellisellä kerralla. Sitä ei varmaan haluttu lehden palstoilla siis kertoakaan. Sen sijaan lehden mukana demarit ja vasemmistoliitto panivat isolla rahalla hienot mainoksensa - ja näin tuli painoa lehteen lisää, koska lehden paperimateriaali oli tällä kertaa paljon kevyempää. Näin ei postimaksu ylittynyt?

SYRJINNÄN JOHDOSTA tein osuuskunnan johdolle selvityspyynnön ja vaatimuksen pikaisesti sellaisesta valtakunnalisten lehtien ilmotuksesta, jossa myös kommunistien ja edistyksellisen osuustoiminnan vaaliliiton ehdokkaat ovat esillä muiden tavoin. Tein sen SKP:n edustajistoryhmän puheenjohtajana, mutta vastausta ei ole vielä kuulunut. Postia saivat toimitusjohtaja Juha Laisaari ja hallintojohtaja Perttu Puro.


'SÄÄTIÖIDÄÄNKÖ'
Tradeka
KUIN EDUSKUNTA?!

Tästä voi vetää johtopäätöksen, että demarit ja vasemmistoliitto ovat 'säätiöimässä' näin
Osuuskunta Tradekassa kaiken istelleen - aivan kuten eduskuntakin on säätiöimässä vallan itsellen uusilla äänikynnyksillä.
Aina pitää keksiä keinot, kun kommunistien kamppailu etenee...kuten nyt esim. eduskunnan valtakunnallinen äänikynnys. Vaikka yhdessä vaalipiirissä joku saisi mittavankin äänimäärän, joka yltäisi eduskuntaan, ei paikkaa tule, ellei koko maassa puolueella tule yli 3 % ääniä.
Uudet eduskuntapuolueet saivat tässä kynnyksen, jota eivät takavuosina olisi ylittäneet perussuomalaisetkaan.

Tämä(kö) demokratian kehityksen suunta?

Ei kommentteja: