sunnuntai 19. joulukuuta 2010

'TUEN PUDOTTAMINEN ON NUORTEN ETU!' (Sirpa Asko-Seljavaara, kok.)

HALLITUS LEIKKAA NUORILTA

Hallitus on lukemattomisssa tilanteissa kehunut toimivna mm. nurten ihmisten parhaaksi.
Myös siis vihreät, joita kokoomuksen puisto-osastoksi kehutaan. Heidätkin on siis muistettava!

EU:n köyhyyden vastaisen toiminnan vuosi on lopussaan.
Mitä on maamme hallitus saanut nuorten ihmisten osalta aikaiseksi?

Suoranainen munaus oli, ettei syksyllä opintorahaa sidottu lainkaan indeksiin.
Eläkeläisillä se sentään on se kuuluisa taitettu indeksi, joka on varsinanen köyhyysautomaatti sekin.

Nyt eduskunnassa käsiteltiin merkittävää huononnusta nuoria koskien.
Nuorten työttömien toimeentulotukea leikataan  20- 40 %:lla.
Asiasta oli kuitenkin nuoristo- ja opiskelijajärjestöjen laajapohjainen mielenosoitus eduskunnann edessä. Mutta eihän sitä kuultu!

Kaiken huippuna Sirpa Asko-Seljavaara tv:ssä ratkaisua perustellessaan moitti, että nuoretkin olivat vasta tänään asiassa heränneet kun asiasta jo päätettiin!
' -  Kun ei tullut niitä lausuntojakaan pyydettyä nuoriso- ja opiskelijajärjestöiltä' - pohti tämä punapäinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapj (kok), jonka olisi  kuulunut valvoa asiaa.
Mutta ei.
Asko-Seljavaara vakuuttu huuli pyöreänä, että ' ratkaisu on varmastikin nuorten etu, koska nyt löydetään ne nuoret, jotka ovat jäämässä syrjään. Tämä ratkaisu eli tuen pudottaminen on hänen mielestään nuorille vain ja ainoastaan pelastus! 
 
Mutta kun tämä vihreiden Osmo Soininvaaran nimeä kantava LEX Soininvaara hyväksyttiin eduskunnassa, merkitsee se entistä kovempi aikoja työttömille nuorille. Kaikki kun eivät saa heti koulun päättymisen jälkeen minkäänlaista työtä...tai jos lähtee suoraan pätkä-osa-aikaduuniin jollekin aivan muulle alalle, on sen jälkeen oman tutkinnon alaista työtä yhä vaikeampi saada.

Työnantajat ottavat palvelukseensa mieluummin halpatyövoimaa muista EU-maista tai teettävät toiseen maahan rekisteröidyllä reppufirmalla työt niin, ettei minkäänlaiset verotulot jää tänne. Vain reppufirman omistajan lompakko kasvaa, ei nuorten työttömien leipäannos!

Paljon on maassa mätää.  Ei vain lasten eikä vanhusten osalta.
Jos joku väittää, että 417 eurolla elää, asuu ja syö edes, niin kumma tapaus.
Puhumattakaan edelleen leikatulla tuella!

Toivottavasti tämä toivoton tilanne muistuttaa kaikkia näitä tässä yhteydessä putoavia nuoria tulevissa vaaleissa, ettei auta ehdokas Soininvaara eikä kokoomuksen kuuro korvakaan - siitä kun ei tule kuulevaa kuulolaitteellakan. Toivoa ei ole ollut enää aikoihin. Päinvastoin on uskallettava ottaa ulkoparlamentaarinen voima käyttöön ja tehtävä siitä osa parlamentaarista voimaa, joka ajaaa kaikkien syrjäytettyjen asiaa.

Nyt valtakunta syytää miljardit kansainvälisten pankkien pönkittämiseen, viimeksi Irlantiin. Toivoo voivansa pelastaa kapitalimsin sillä!!
Ei onnistu loputtomiin, sanon minä.
Se näkee ken elää!

Ei kommentteja: