perjantai 31. joulukuuta 2010

HÄRKÄÄ SARVISTA - TARTUN KIVINIEMEN HAASTEESEEN

Totta ihmeessä pääministeri haluaa jotain keskustelua. Haluaako puhua lämpimikseen?
Mutta ihmekin olisi, ellei jotain profiilin nostoa tehdä vaalivuoden alkaessa.
Asia erikseen on se, miten kuuntelette keskustelua ja mitä johtopäätöksiä vedätte siitä.

-  Mutta tartunpa rouva pääministerin haasteeseen kuin härkää sarvista. Rouva toivoo keskustelua erityisesti väestön ikääntymisestä, taloudesta ja veropolitiikasta. Kylläpä meillä on samanlaiset kiinnostuksen kohteet, nämä teemat! Lienee rouva pääministeri seurannut blogini ja muiden kirjoitusteni aiheita. Koska ko. teemat ovat kuitenkin varsin laajoja, en edes yritä kaikkea mahduttaa tähän yhteen kirjoitukseen, vaan lupaan lähipäivinä jatkaa noista teemoista. Mutta tänään kokoan tiivistettynä ne ajatukset, jotka koskevat veropoltiikkaa. Siitä muuten tullut yksi lempiteemoistani, kumma kyllä.
Kas alla viestini.

Rouva pääministeri!
Kauhulla on seurannut hallituksen suunnitelmia ja sen jo tekemiä talouspoliittisia ratkaisuja veropoltiikan saralla. Ne kaikki ovat siirtäneet verotuksen painopistettä kulutuksen suuntaan, eli rankaisemaan meitä pienkuluttajia rankimmin. Te puhutte kaunokielellä kulutuksen verottamisesta. Ette halua paljastaa mitä sen taakse olette kätkemässä.

Verotus muuttuu toimienne ansiosta tasaveroksi, jossa rikkaan ihmisen tuloista maksetaan entistä vähemmän veroa suhteessa tuloihin, toisin kuin mitä esim. eläkeläinen tai työtön maksaa. Me kaikki maksamme saman hinnan maidosta, leivästä, kaikesta välttämättömästä, mutta rikkaalle jää tuon maitoilitran jälkeen paljon enemmän varoja käyttämättä kuin minulla. Olettekin ratkaisuillanne suosimassa pelkästään rikkaita, jotka saavat verotuksessa paljon muutakin etua, kuin kultalautaselta syöden.
-  Olette vapauttaneet suuret omaisuudet veroista. Lisäksi olette jo vuosia sallineet listaamattomien yhtiöiden omistajille oikeuden nostaa vuosittain pääomatuloja 90 000 euroa verottomana -  siis paljon enemmän kuin moni edes työstään vuodessa ansaitsee, mutta maksaa siitä silti veroja.
-  Kuntaveroa ette ole kansan ja asiantuntijoidenkaan esityksestä huolimatta muuttamassa progressiiviseksi, vaikka sillä saataisiin paljon laajempi pohja kuntien taloudelle.
-  Myös pääomatulot teidän tulee liittää mukaan kuntaverotukseen - siis progrressiiviseen sellaiseen samalla kun koko pääomatulojen korotus on paikallaan.
-  Sallitte laittoman, harmaan talouden kiertää verotusta maassamme niin, että valtio menettää vuositasolla miljardeja verotuloista. Olette varmaan tietoinen  siitä, että jo kansanivälisestikin maatamma pidetään erinomaisena veronkierron ja harmaan talouden maana. Ja hallituksen heikko valvonta asiassa sallii sen edelleen jatkuvan. Tunnette varmaan Markku Hirvosen työryhmän raportin harmaan talouden osuudesta maassamme. Nyt teillä on siinä käyttöönne myös selvä lista toimenpiteistä, joilla on mahdollista saada tämä ongelma kuriin. Näin siis voidaan hankkia verotuloja valtiolle miljardeja. Verot sinne mihin kuuluvat, ja sieltä, mistä niitä on otettava ja otettavaa myös on.

-  Taannoin  vapautitte työnantajat eläkemaksujen maksamisesta. Taas yksi lahjoitus siihen suuntaan. Nyt olette rahoittamassa näin syntyneen aukon valtionbudjettiin korottamalla energiaveroja!
Se merkitsee asumisen, ruoan, kuljetusten, liikenteen maksujen nousua. Me maksamme ne pienistä tuloistamme - sekö mielestänne on tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Köyhyyden vastainen vuosi on päättymässä, miten olette sen huomioineet verotuksen osalta?

Te rouva pääministeri kollega Kataisen kanssa pelaatte sellaista nollasummapeliä, jossa lopputulos on kaikkea muuta kuin nolla. Tulos kallistaa vaa'an täysin vinoon: varakkaita hellitte verottomalla pörssikaupalla ja sen tuomilla voitoilla.  Samaan aikaan maksatatte kuntalaisilla mm. kuntien talousvaikeuksissa palveluhintojen korottamiset vuosittain.

Jos haluatte kuulla niin bloginpitäjän kuin kansalaisten mielipiteitä ja kommentteja haluamastanne keskustelusta lisää, seuratkaa tätä blogia. Paremman toivossa ensi vuotta odottaen.

Ei kommentteja: