torstai 13. toukokuuta 2010

Kansainvälinen solidaarisuusliike...joka kutsuu sinuakin.,.....

...kamppailee ympäri Eurooppaa kreikkalaisten  vähävaristen ja työttömien puolesta, joilta nyt finanssipääoma, IMF, EKP, EU:n raapäälliköt ja muut tahot päättivät pakottaa leikkaamaan palkasta ja , eläkkeistä, työttömyysturvasta ja muusta köyhän välttämttömyydestä. Pahinta kaikista on leikkaaminen julkisista palveluista, jotka takaava vähävarisille edes jotain, ja työntekijöilleen työn.
Mutta vaatimukset kaikki siksi, etteivät pankit joutuisi vastuuseen  tekosistaan ja voittojensa kokoamisesta.
Kuluneella viikolla ja jo viime viikonlopun aikana on ollut eri puolilla Eurooppaa suurissa kaupungeissa mielenosoituksia Kreikan lähetystöjen luona vaatien, ettei Kreikan tule alistua näiden pääomista vastaavien tahojen tahtoon. Se kun merkitsee köyhien köyhtymistä, ei pankkien - eikä tietysti Kreikan rikkaiden...MUTTA OLETKO NÄHNYT TAI KUULLUT YHDENKÄÄN MEDIAN KERTONEEN NÄISTÄ?

Eilen keskiviikkona eduskunnassa käytiin melkein 10-tuntinen vilkas kskustelu  pääministeri  selonteosta koskien euron pelastuspakettia.
-  Tunnustettava on, että mm. Annika Lapintien ja Erkki Tuomiojan puheenvuorot olivat vallan asiallisen hyvät. Nyt sopii vain olettaa, odottaa ja toivoa, että nämä vasemmistolaisisksi itseään kutsuvat puolueet olisivat jatkossakin selvästi työtätekevien, ennen muuta köyhien ja sairaiden, vanhusten ja lasten asialla, kun eduskunnassa päätetään niin rahasta kuin muustakin politiikasta. Kuten jatkossa mm. NATO:sta.

Tässä jutussa oleva kuva, jonka teksti on suomeksin vapaasti käänneettynä OLEMME OSAAJIA -  on peräisin Lontoossa aktiivisestoi toimivalta Kreikka-solidaarisuusryhmän sivustolta. Ryhmän aktiivi  Clare Solomon päivittä minulle jatkuvista tapahtumista aiheen ympärillä....eli jos olet  lähdössä Lontooseen, ota yhteyttä minuun, niin vinkkaan tapahtumista siellä.

Tässä seuraava tapahtuma esim.

26. toukokuuta 2010
19:00 - 22:00
Conway Hall, Red Lion Square, London, WC1

Public Meeting
Speakers include Tony Benn and Paul Mackney [former General Sec of Natfhe] and speakers from Greece.

The IMF is demanding that Greek wages be cut and public services decimated. It is unacceptable that ordinary people should be made to suffer for a crisis caused by financial speculation and the relentless drive to profit. We must not allow the Greek present to become our future. All those who wish to defend jobs and public services should come along and support those in Greece who are defending their jobs, wages and services~and prepare to defend our own.

Ei kommentteja: