sunnuntai 2. toukokuuta 2010

FASISTIT JA ANTIFASISTIT MARSSILLA BERLIINISSÄ

Vappumuisto se tämäkin:
Pian  jo 10 vuotta sitten tuli äkkilähtö hautajaisiin Saksaan aivan Vapun alla. Sillä matkalla koin ennen kokematonta tunnelmaa moottoritiellä Berliinistä etelään keskellä armeija- ja poliisisaattueita.

Jenny-täti kuoli kaksi päivää ennen vappua keskiviikkona. Se merkitsi, että iltalaivalla lähdimme ajamaan sinne - hautajaiset olivat lauantaina. Vapunpäivä oli perjantai.  Ajoimme torstaina läpi Ruotsin, illalla vielä yli Sassnitziin ja aamulla jatkoimme Berliinin suuntaan. Sieltä ohi ajettuamme kohti Leipzigia alkoi moottoritiellä olla letkana armeijan ajoneuvoja, sotilaita ja poliisiautoja. Tuntui kuin olisimme joutuneet keskelle sotatoimialuetta.
- Muistimme toki hetken ajettuamme, että edellisenäkin Vappuna oli Leipzigissa ollut merkittävä fasistien esiintyminen, jota poliisi ja armeija suojelivat antifasistien mielenosoitukselta.

Oikein ymmärretty!
Siis Saksan maalla poliisi suojelin fasistien kulkuetta ja pani antisfasistien mienosoitusmarssin kiertämään kaukaa niitä kortteleita, jossa fasistit marssivat!

Eilen on Berliinissä ollut taas suuria fasistien mielenosoituksia. 
On selvää, ettei sitä voi katsoa sivusta! Antifasistiut ja vasemmistolaiset ihmiset lähtivät liikeelle rauhan puolesta. Totta kai tämänkin päivän ihmisillä on muistissa Saksassa noussut faisismi, joka johti mitä kauheimpiin tuhoihin Euroopassa ja maanosamme ulkopuolellakin. Ei noita marsseja voi tänään katsoa rannalla!

-   Kaunako muukalaisviha, maahanmuutajavastaisuus, rasismi ja avoin fasismi saavat rehottaa ja esiintyä vapaasti? Eikö tässä päde enää lainkaan Pariisin rauhansopimus? Fasistit ja uusnatsit eivät ole vain saksalainen ilmiö, niitä löytyy paljon lähempääkin, ihan koti-Turusta asti.

Entä kauanko on siedettävä rasismilla ja maahanmuuttajavastaisuudella ratsastavia politikkoja - eikö heitä sido Pariisin rauhansopimus!

Ei kommentteja: