torstai 19. heinäkuuta 2012

Herran ehtoollista jakamassa...

EU ja samalla koko kapitalistinen talousjärjestelmä on finanssikriiseineen ja lisärahan monistamisineen tullut loppusuoralle. Viimeistä spurttia vedetään ja hengistystä salpaa.... Järjestelmä ei polje paikallaan.
On tehty riman alituksia, ja  riman ja yrityskerrat on käytetty vähiin....
Vielä ne, joilla jotain on - vaikka toisilta lainassa - jakavat niille, jotka tohtivat vaan pyytää....

Muuta johtopäätöstä ei voi olla tekemättä.
Rahaa jaetaan kuin herran ehtoollista. Kunhan jonon päähän tulet, ehtoollisen saat. Kunhan olet uskossa vahva ja rippikoulun käynyt - siis rahaliiton vankkumaton kannattaja.  Tältä se meno nyt tuntuu.

Ja niitä kummeja tarvitaan....kuten silloinkin, kun kasteessa on  käyty, eli sopimuspaperit allekirjoitettu.
Kummille ei asetettu vaatimuksia kovastikaan, vaan entä kun tulee kastetulle pula. Silloin kaivetaan esiin siskon kaimat ja kaikki kummit, jotta rahat riittää ja uuttakin saadaan tarpeen mukaan.

Yleensä kummit ovat hyväluontoisia ja velvollisuudentuntoisia - ainakin  osa heistä. Vaan tämmösen kummin kohdalla alkaakin ennen pitkää tulla pää vetävän käteen.
-   Varsinkin, jos kummi on vuosien saatossa hyväksi ja tunnolliseksi huomattu, on kummilapsia paljon ja pian myös niitä avun tarvitsijoita?

Näin kai se on mennyt Suomi-neidonkin osalta tämä hyväuskoisuus ja luokan priimuksena oloon pyrkiminen.
-   Vaan on nyt neito joutumassa huonoon seuraan, autettavaa kun  tulee lisää ilman näköalaa siitä, että  lainatun takaisin saamisesta olisivat kovin valoisat. Yksi jos toinen käyttää hyväkseen tätä neitoa pellavapäätä, joka kiertää herran ehtoollispöydissä jakamassa juomaa ja öylättiä. Sen kun vain ehtii....
-  Pellavapää kun itse ei edes omaa tulevaisuuttaan varmista vaan jakamaa siitä vähästäänkin toisille, kuten pyhä kirja opettaa. Ja niin on pellavapään rinta rottingilla, kun hän voi taas parin päivän kuluttua olla jakamassa viiniä ja öylättiä varsinaisen viinimaan pankkiireille.

Tällä tavalla menee ekumeenisesti tämä Suomi-neidon varavilja ja siemenperunat aitasta niin ortodokseille, katolisille kuin kaiken maailman uskomattomillekin. Vähät siitä, ekumenia toteutuu ja lutherilainen tiukkapipoinen etiikka on mallina muille vaikka itsetuhon uhalla.

Mutta eihän tämä kriisi olekaan ekumeeninen eikä kyse hurskauden pulasta, vaan se on  huijareiden ja talousrikollisten, varkaiden ja koronkiskureiden aikaansaama. Ja niin kauan kuin maa päällään heitä kantaa ja suvaitsee palkita viinillä, niin kauan he jatkavat toimiaan. Vasta kun kansat ottavat piiskansa ja kaatavat tämän Nooan arkin, voidaan rakentaa uusi arkki ja jättää koronkiskurit ja huijarit hukkumaan.

Ei kommentteja: