keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Politiikan polkupyörää ja hyötyliikuntaa - vai kuntopyörälla paikallaan polkemista?

Kuntoilu on ajan henki. Siitä puhuin jo ammattini vuoksikin ennen kuntoilubuumia. Kuka käy saleilla, kuka juoksee, sauvakävelee, vesijuoksee, polkee kuntopyörää. Samalla se tavallinen hyötyliikunta on usein unohtunut, siltä tuntuu. Sen kunniaan nostaminen olisi enemmän kuin aiheelista. Eikä maksa!

Kun kannat matot ulos ja piiskaat tampauskepillä kunnolla - jo tulee hiki pintaan.
Ota rättipolitiikkaa seuraavaksi ohjelmaan: pielet ja nurkat pyyhkien - ovenkarmien päältä ja jalkalistoista pois liat ja pölyt - kurkottelet ja konttaat. Ja ainakin  keittiön kaappien ovenpielet - semmosella laajalla hartioista lähteävällä yläraajan liikeellä saat puhtaaksi - ilman myrkkyjä ihan soodalla vaan.
-  Korjaat imuroinnin edellä lasten tavarat laatikossaan ylös lattialta, nostat tuolit ylösalaisin pöydälle. Imuroinnin sijaan voit mopata kuivalla tai vielä tehokkaammin nihkeällä, ja voit pestä ohimennen vielä ikkunatkin. Ainakin nuo pari tien puolelta...

Unohda siivoavasi.
Kun teet tätä hyötyliikuntaa, jää samalla aina jotain valmista jälkeesi. Mutta salilla puntteja nostellen tai kuntopyörää polkien saat toki hien pintaan, mutta poljet paikallasi.

Sama tuntuu olevan tässä poltiikassakin.
On kunnolla tuuletettava ja siivottava turuilla ja toreilla!
Ei siinä auta kuin hyötyliikunta. Jalkautuminen ihmisten keskuuteen. Parasta hyötyliikuntaa ja samalla yleensä ulkoilua...
-   Torilla tai lähiössä....ensin kampanjateltan kaikki kulma- ja muut raudat ulos autosta, teltan katos ja seinät painavat nekin. Sitten pystytys, seinät hakasiin tuulen puolelle, pöydät katoksen alle. Materiaalilaatikot pöytien taa,  isot kahvitermarit pöydille, ja materiaalit esille........Jo tuli hiki pintaan.

Pahvimukiin  ittelle kaffetta ensin, ja sitten ihmisten kanssa juttusille.
Tämä on sitä hyötyliikuntaa. Samoin kuin kampanjalehtien jakaminen  'luukkujakona' - kerrostaloissa ja postilaatikkoriveihin. Korttelikaupalla, lehtiä kainalossa kantaen. Ekat kerrat hengästyy helpommin, mutta kampanjan edetessä askel kevenee kuin  kunnon kuntoilussa konsanaan. Siksi tää kampanjointi kannattaa käynnistää ajoissa, että ehtii kunto kohdalleen.

Tämä resepti on käytettävissä, jos lupaat sen kanssa toimia rehellisesi ja vilpittömästi, ilman korruptiota ja kansan huiputusta.
-  Yliannostusta oman ylikunnon vuoksi on vältettävä, mutta liian pienet annoksetkaan eivät tehoa. Vaikutusta poltiikan suunnan muuttumiseen ei silloin näy.

Ei kommentteja: