maanantai 16. heinäkuuta 2012

HAARUKKAPALOJA .... kesäkelillä....


VELKARAHA
Kesäkuun numerossa kirjoitti JHL:n lehden Kuntalehden päätoimittaja Hannu Kataja seuraavaa:
-   " Säästöjä kuntien palvelutuotantoon kuitenkin tarvitaan. Suomalainen yhteiskunta näyttää kokonaan unohtaneen, että nykyistä palvelutasoa pidetään suurelta osin yllä velkarahalla, myös kunnissa....."

Kolumnin kirjoittaja herra Kataja jättää huomiotta, miksi tarvitaan velkarahaa ja koko ajan lisää.
-  Aikanaan vapautettiin rajat pääomien maastaviennille.
-  Sitten tuli EU ja Euro.
-  Niiden myötä harmaa talous, joka kiertää veronmaksuja keinotellen monin tavoin - ei vähiten ylikansallisten yritysten ja alihankintasopimusten kanssa.

Näin jää vuosittain miljardit tulematta valtion kassaan veroina, on Herra Harmaa Hirvi eli valtionhallinnon käyttämä verospesialisti Markku Hirvonen asian ilmaissut.  Asiaa siis tarkoin ja ammattimiehenä tutkittuaan.

Siis jospa verotus pantaisiin täälläkin kuntoon, ei vain Kreikassa ja muissa välimeren maissa, niin ei tarvittais yksityispankkien painamia seteleitä yhä lisää...JA SUOMI PÄÄSIS VELOISTAAN!



OLKILUOTO MUSEOKSI
Tänään kerrotaan taas Olkiluodon ydinvoimalatyömaan valmistumisen siirtymisestä vuoteen 2015.
Ehdotan tähän totaalista ratkaisua: Koko hanke pantakoon seis. Ei menisi niitäkään rahoja Arevalle ja ympäri maailmaa. Jätettäköön tämmösenä koko rakennustyömaa TVO:n kustannuksella suojeltavaksi ja Museoviraston tarkoin seuraamaksi.
Yleisölle tutustumiskohteeksi, miten hulluja hankkeita maassa oltiin rakentamassa 2000-luvun alussa!


LOIMAALLA IHMETELTIIN 
Viime viikolla torstaina olin muutaman muun turkulaisen ja loimaalaisen kommunistin kanssa Loimaan markkinoilla, siis torilla mukana.

Muiden tavoin oli meilläkin markkinateltta. Monien tavoin meilläkin oli kaffetta ja pullaa, mutta emme myyneet vaan tarjosimme. Pienituloisilla kaffekuppikin on iso raha. Meillä oli myös Tiedonantajaa, Vaihtoehto EU:lle lehteä ja turkulaisten Vastavoimaa, jossa kommunistien kuntapoltiikkaa esillä.
Haastattelimme ihmisiä kunnan = Loimaan palveluista - se ei muita varmaan kiinnostanutkaan.....se oli meidän juttumme. Se politiikka.
Meillä oli myös Mettälän Lassi, kitara+äänentoisto ja paljon lauluja...niin työväenlauluja kuin muutakin.

Mutta meillä oli myös enemmän väkeä kuin muilla teltoilla. Kaffe loppui jo parissa tunnissa, pullaa haettiin lisää ja kaffemaitoa myös - 120 kupillista meni reippaasti. Mutta myös juttua ihmisten kanssa riitti - ja ihmiset viipyivät kauan teltallamme.

Seuraavana päivänä oli tavallinen toripäivä. Paikalla oli kepun teltta.
Mistä siellä sitten juteltiin?
Yleinen päivän puheenaihe oli ollut, miten paljon oli edellisenä päivänä koko ajan ollut väkeä kommunistien teltalla!
Saatiin  siis Loimaalle uusi puheenaihe!



2 kommenttia:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Kiitos! Tuosta viimeisestä kappaleesta tuli todella hyvä mieli. Nykyään kun tuntuu, että kaikkialta kuulee vain masentavia uutisia, jopa poliittisten aktiivien piiristä.

kaija kirjoitti...

niin käiv itsellenikin....ja ajatuksella, että näin muuallakin vauhtiin! Täällä Turussakin, jossa se on vaikeampaa...