torstai 11. kesäkuuta 2009

KYLMÄT TUULET PUHALTAVAT!

Niin on. Jos panet nenäsi ulos ovesta, tunnet sen hyytävänä kylmyytenä. Mittari on nippa nappa 10 asteen yläpuolella, ja tuuli puhaltaa kuin puhuri. Se on ilmastoa tänään oikeasti.

Mutta sama kylmä ilmanala pihaltaa myös yhteiskunnassa. Vasemmisto hävisi vaaleissa, oikeisto samoin. Mutta äärioikeisto marssi puhallellen eteenpäin. Se merkitsee maahanmuuttajavihamieistä, rasista ja fasistista ilmapiiriä, joka näillä eväillä rohkaistuu entisestään. Samaan aikaan työnantajat vaativat jo ihmisten perusturvan jäädyttämistä ja lyö lopunkin edestä suitsia täähänkin mennessä heikolle Sata-komitea työlle. Elinkeinoelämä ja työnantajat haluavat määrätä entistä vahvemmin ihmisten arkea.

Samaa kylmää puhuria ovat merkit, joilla ollaan Turussa lopullisesi fuusioiden jäkeen myymässä kaikki kaupungin asuntovuokrakiinteistöt. Asiaa eivät porvarit eikä virkamiehet edes kieltäneet kun vuokratalojen kinnteistöjen hallitus kokoontui eilen illalla.

Koko asunto-ohjelma ja omistajapolitiikka on menossa kh:n ja valtuuston käsittelyyn eväillä, jotka mahdollistavat kaiken tuon varsin helposti. Valtuusto kutsutaan juhannuksen jälkeen vielä ylimääräiseen kokoukseen. Silloin varamiehet tulevat päättämään ja päästämään varsinaiset valtuutetut pälkähästä!

Kyllä kylmat tuulet pugaltavat nyt kaikilöla rintamille!
Koska ihmisten silmät ja korvat vaaleissa aukeavat?
Entä koska muuttuvat demarien ja vassin politiikat, nyt ainakin kansa rankaisi rajusti.

Mitä sinä ajattelet tästä?

Ei kommentteja: