maanantai 22. kesäkuuta 2009

SIINÄPÄS SE

Taisin jo toukokuulla kirjoittaa lehdissä aaninkini siitä, että varmaan TOK on Martin kirjaston osakkeista kiinnostunut, kun se aikanaan ei saanut asukkaiden hyväksyntää Stålarminkadulta huoltoaseman tontilta kauppakiinteistön rakentaiselle.

Ei mennyt sitten yhtään pieleen aaninkini. Nyt se on uutisoitu. Liikelaitoslautakunta on tehnyt päätöksen myydä yli 500 neliön tilat hintaan 200 000 €. Jos yhtään ymmärrän, on mennyt helpolla! Eipä siinä paljon kirjaston taloutta kohenneta eikä kaupungin tilalaitoksen tai koko kaupungin budjetinkaan osalta.

Päinvastoin. Emeritusprof. Aaltonen aikanaan kevättalvella oli MArtin kirjastossa Pro kijrastoliikkeen tilaisuudessa alustamssa niistä seurannaisvaikutuksista niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Lopputulos ja tutkittua tietoa siis oli, että hinta on todella kova kun lakkautetaan lähikirjasto. Myyntituloilla ei hoideta edes yhden syrjäytyneen lapsen tai nuoren asioita puhumattakaan niistä monista ongelmista, jotka on tulossa kun asuinalueiden yhteisölliyys ja palvelut karkaavat.

No, ehkä lähetämme laskun heille Heinoset, Hellstenit, Arvet ja monet muut, jotka oletta olleet siunaamassa koko lakkautuksen ja myytiin panon. Odotetaanpa kun lasten ja nuorten mielenterveyden ja häiriökäyttäytymisen laskuja seuraavan kerran tutkaillaan valtuustossa!

Taidanpa mennä parvelle kuuntelemaan!
Tai ainakin kirjoitan lehteen lähiaikoina.

Mitä sinä tekisit?

- Muuta siis sen lisäksi, että Toriparkin kampanjaan on helppo yhtyä: kaitta S-ketjun ja TOK:n liikkeet ja toiminnat vääjäämättä boikottiin!
Sen on jo tehnyt moni allekirjoituksin ja arjen elämässä, ja yhä useampi tekee jatkossakin!
Entä sinä?
Perästä kuuluu, sanoi torventekijäkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jopas oli hinta!

Vai että Martin kirjaston tilat myytiin hintaan 200 000 euroa, siis 500 neliötä!? Mitähän se tekeekään neliötä kohden?

Vertailun vuoksi joitakin asuinhuoneistojen hintapyyntöjä SKV/Huoneistokeskuksen sivuilta, siis sieltä Martista päin:

Tiilentekijänkatu 4 34 neliötä 64 000
Rusthollinkatu 11 68 neliötä 117 000
Kupittaankatu 89 (puutalo) 96 neliötä 156 000

Huoneistoja ei voi suoraan verrata toisiinsa, jo kokonsa ja käyttötarkoituksensa tähden.

Mutta liikehuoneistojen hintavertailuakin voi netissä tehdä! Ei kun tarkastelemaan.

Jos alkaa näyttää siltä, että Martin kirjaston tilat on myyty pilkkahinnalla, voi asian ajamista jatkaa muilla foorumeilla.

Kansan yhteistä omaisuutta on tässä kaupungissa jaettu ihan tarpeeksi (vrt.Ala-Lemu, Kustavi ym) puoli-ilmaiseksi.

Arto Tuominen