keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

TULONJAKO MUUTETTAVA OIKEUDENMUKAISEKSI !

Tämä teksti kuin myös seuraava alla oleva teksti ovat suorat sitaatit SKP:n  toukokuun edustajakkokouksessa käsiteltävästä  asiakirjasta TIE ULOS KRIISISTÄ. 
Koska vastikää olen tällä palstralla lainannut muitakin dokumentteja, haluan antaa lukijalle vinkin missä tähän kyseiseen aiheeseen ja asiakirjaan voi tutustua kokonaisuudessaan. Löydät sen puolueen sivustosta osoitteesta SKP.fi / ajankohtaista. Suosittelen.

"  Lähes puolet maapallon asukkaista elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Suomessakin köyhyys on lisääntynyt ja noin 700 000 suomalaista elää köyhyydessä. Toimeentuloturvan minimitasot ovat jääneet jatkuvasti jälkeen ja kansaneläkelaitoksen rahoitusta on murennettu työnantajien kela-maksun poistamisella. Elinkeinoelämän keskusliitto ja hallitus ajavat eläkeiän nostamista ja eläkkeiden leikkaamista, vaikka lähes puolet työntekijöistä ei jaksa nykyiseenkään eläkeikään ja maassa on suurtyöttömyys.

Talous- ja finanssikriisien laskuja ei saa maksattaa työntekijöillä ja vähävaraisilla. Tulonjakoa on muutettava niin, että leikataan suuria pääomatuloja ja kiristetään pääomaverotusta. Valuutanvaihtoverolla ja pörssikaupan verolla on rajoitettava keinottelua. Pienituloisten verotusta on kevennettävä nostamalla verotettavan tulon alaraja 1 100 euroon kuukaudessa ja muuttamalla kunnallisvero progressiiviseksi. Myös pienyrittäjien verotusta on kevennettävä.


Työn ja pääoman välistä tulonjakoa on muutettava palkansaajien hyväksi. Minimipalkaksi on säädettävä lailla vähintään 1 500 euroa. Työvoiman polkumyynnin rajoittamiseksi on säädettävä eurooppalainen minimipalkka, vähintään 60 % kansallisesta keskipalkasta. Sopimusturvaa on vahvistettava ay-liikkeen kansainvälisellä yhteistyöllä.


Eläkkeitä ei saa leikata ja eläkeiän nostamisen sijasta on uudistettava työoloja työssä jaksamisen parantamiseksi. Ansiosidonnainen toimeentuloturva ja työntekijöiden muut oikeudet on ulotettava koskemaan kattavasti myös pätkätöitä tekeviä.


Perusturva on uudistettava niin, että taataan vähintään 900 euron perusturva jokaiselle täysi-ikäiselle, joka ei voi muuten saada toimeentuloaan. Perusturva on sidottava indeksiin ja yhtenäistettävä ”yhdeltä luukulta” Kelasta saatavaksi. Tämä koskee työmarkkinatukea ja työttömyysturvan peruspäivärahaa, toimeentulotuen perusosaa sekä pieniä eläkkeitä, opintorahaa, sairauspäivärahoja sekä isyys-, äitiys ja vanhempainrahoja. Samalla Kelan ja sosiaalitoimistojen työtä on uudistettava niin, että ihmisiä ei kohdella byrokraattisesti. "

Ei kommentteja: