tiistai 20. huhtikuuta 2010

SUOMEN KÖYHYYDEN JA SYRJÄYTYMISEN VASTAINEN VERKOSTO EAPN

Yllä  verkoston nimi, joka tuottaa varteenotettavaa tekstiä.
Alla siitä löytyy leikkeinä muutamia esimerkkejä - tässä lapsien asiaa.
Varsin kiinnostavaa luettavaa löytyy mm.  lapsiperheiden asemaa koskien -  suosittelen tutustumaan!
Lapsiperheiden sosiaaliturvan jälkeenjääneisyys korjattava
Sosiaaliturvan uudistamista valmistelleen SATA-komitean esitykset olivat pettymys lapsiperheille, toteaa EAPN-Fin ja sanoo komitean esitysten sisältävän vain vähän ehdotuksia lapsiperheiden sosiaaliturvan parantamiseksi ja lasten kokeman köyhyyden vähentämiseksi. Loppumietinnössään SATA-komitea sivuutti tammikuussa 2009 antamansa hyvät linjaukset lapsiperheiden sosiaaliturvan kehittämisestä.
EAPN-Fin vaatii, että sosiaaliturvan uudistamisen jatkovalmistelussa lapsiperheiden sosiaaliturvaa parannetaan.


Päivähoidon nollamaksuluokan poistaminen heikentää lapsen oikeuksia
Nollamaksuluokan poistaminen vaikeuttaa entisestään köyhien lapsiperheiden tilannetta, totesi EAPN-Fin kannanotossan valtion talousarvion kehyksistä. Erityisesti nollamaksuluokan poistamisesta kärsivät yksinhuoltajaperheet, opiskelijaperheet ja maahanmuuttajaperheet. Päivähoitomaksu söisi moninkertaisesti kehyspäätöksessä päätetyn lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen 10 euron noston ja opintotuen korotuksen. Julkiselle taloudelle nollamaksuluokan poistamisella on sen sijaan hyvin vähäinen merkitys, sillä suuri osa kotona olevista vanhemmista ei kuulu nollamaksuluokkaan.

Lapset eivät saa joutua laman maksajiksi
1990-luvun laman virheitä lapsiperheiden palveluiden leikkauksissa ei saa toistaa, toteaa EAPN-Fin ja varoittaa kuntia leikkaamasta lasten ja lapsiperheiden palveluja laman varjolla.
Kansanedustajille ja kuntien sosiaalijohtajille lähettämässään kannanotossa EAPN-Fin kiinnittää huomiota mm. erilaisiin ehkäisevän työn muotoihin, joista säästäminen on sekä inhimillisesti että taloudellisesti kallista.
Siis www.eapn-fin.org

Ei kommentteja: