tiistai 10. elokuuta 2010

SODANKYLÄN ORAJÄRVELLE!! SINNE SINÄKIN!

Demokraattisen naisverkoston pohjoiset toimintaryhmät ja toverit kutsuvat naisia kautta maan mukaan Poliittisille Ruskapäiville syyskuun 10-12.pnä.
Kuluneen vuoden aikana - viimeksi kesäkuussa Sonkajärven Koirakoskella - ovat pohjoisen alueen demokraattisen naisverkoston naiset olleet aktiivisia.
Naisia on ollut sekä alustajina että aktiivisina keskustelijoina, ja Poliittiset Ruskapäivät yhdessä DSL:n kanssa järjestettynä ovat jatkoa kaikelle tälle.
Nyt kutsutaan ja odotetaan naisia eri puolilta Suomea yksin tai kimpassa mukaan - ainakaan perillä ei tarvitse kenenkään olla yksin.
Sodankylän Orajärvellä saa hyvää vauhtia syksyä ja talvea varten.
Tapahtuman teemat avittavat naisia niin pohjoisen alueella kuin muuallakin maassa ajankohtaisuudellaan.

Yhtenä pääteemana kuullaan ja keskustellaan aiheesta MINNE LENTÄVÄT MILJARDIT?
Aiheesta alustaa Rauhanliikkeen aktiivi, psykologi Kerstin Tuomaala Simosta.
Miehittämättömien Nato-koneiden harjoittelukenttä on Suomen Lapissa Kemijärvellä, ja varustelumenoja ollaan kasvattamassa lähivuosina useilla miljardeille. Tavoitteena on Nato-yhteensopivuus.
Näinkö suomalaiset sen haluavat? Mikä on kalottialueen rooli tässä kaikessa?

Toisena pääteemana on TAIPUU, TAIPUU, VAAN KOSKA TAITTUU?
Siinä käsitellään naisten työelämän asioita, kunnallisia palveluja ja työelämässä jaksamista.
Aihetta pohjustavat sen eri näkökulmilta pohjoisten toimintaryhmien verkoston aktiivi, siivooja Katriina Oinas (Oulu), hoitoapulainen Ritva-Liisa Korhonen (Sodankylä) ja Demokraattisen naisverkoston puheenjohtaja, työfysioterapeutti Kaija Kiessling (Turku).
Ruskapäivät avaa kemiläinen kerroshoitaja Kaarina Pistokoski-Tikkala.

Perjantaina 10.9. on saapumista varten varattu ensimmäinen ruokailu illansuussa silloin saapuville, ja muonitus jatkuu täydellä teholla tapahtuman loppuun.
Etelästä yöjunalla lauantaina 11.9. aamulla Rovaniemelle saapuville on turvattu jatkokuljetus toverikyydillä Sodankylän Orajärvelle. Majoitus on retkimajoitus, patjat ja tyynyt on, makuupussit/lakant tuo jokainen itse.  Ruokailut perjantai-illasta alkaen ja majoitus sekä kaikki ruokailut kustantaa vain 53 € hengeltä. Pitkämatkalaisten osalta on mahdollisuus jonkinmoiseen matkakorvaukseen.
Lauantaina on luonnollisesti myös sauna, jolloin vihdotaan vastoilla porvarihalltuksen politiikka nurin.

Lähempää informaatiota löytyy mm. seuraavien viikkojen Tiedonantajasta sekä Kemistä Kaarina Pistokoskelta puh. 040 - 5726994.
Ruokailijoiden määrän vuoksi ilmoittatumiset Kaarinalle viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa eli ma 6.9.

TAPAAMISIIN SIIS SODANKYLÄN ORAJÄRVELLÄ!

Ei kommentteja: