sunnuntai 22. elokuuta 2010

Siitä puhe, mistä puute!

Pari päivää sitten oli suuri uutinen, että hallitus selviytyi ensi vuoden budjetista yhdeksässä tunnissa - aiemman kahden päivän sijaan. Sekö on uutinen? 
Ei yhdeksän tuntia ole aika eikä mikään, sillä takahuoneiden esikunnissa on väännetty raameja jo keväästä asti. Miksi siis kohu-uutinen erinomaisen tehokkaasta ja yksimielisestä hallituksesta? Konsensus on meillä jo ammoisista ajoista tuttua hallituspolitiikkaa. Ja ovathan hallituspuolueet sitoutuneet eduskuntaa myöten tekemään kaikkensa tämän kapitalistisen järjestelmän pönkittämiseksi -siis suuremmille voitoille, lihavammille pörssitileille.

Hallistuspuolueet ovat sitoutuneet talouspolitiikan jatkamiseen senkin uhalla, että suuri osa väestöstä saa osakseen entistä huonommat lähtökohdat elää.
-   Vanhuksista viis, työttömille keppiä, koulumatkat pidemmiksi, päivähoito seteleille,  opintorahoilla kerjuuseen - josta tehdään laillisesti kiellettyä - sen sijaan että valmistuminen nopeutuisi.

Sen sijaan työantajien, kapitalistien hyödyksi taannoin poistettu Kela-maksun synnyttämä  vajaus bubjetissa päätettiin nyt korvata energiaverolla. Se kootaan kaikilta, mutta rankimmin siitä kärsivät pienituloiset, köyhät ja eläkeläiset. Tuemme siis jälleen pörssiyhtiöiden voittoja! Mutta pieneläkeläiset ja muut köyhät - me maksamme toki Kela-maksuja edelleen, helpotus tulikin vain työnantajille! Eivätkä silti työpaikat lisäntyneet!

Miksi ministerit Katainen ja Kiviniemi korostivat kilpaa budjetin sosiaalista oikeudenmukaisuutta?
Siksi puhuivat, että siitä puhe, mistä puute.
Miksi puhuivat työhön kannustamisesta, kun tarjolla on ainoastaan piiskaa? Siksi piiskaavat, kun eivät halua antaa edes leipärahaa. Hallituksen perusturvan köyhyysraja on 680 euroa! Ei ihme, että leipäjonot kasvavat, toimeentulotuen tarve lisääntyy. Jospa pannais sekin Kelan maksettavaksi -  ja sitten siitä helpotus työnantajille, kootaan sekin köyhiltä ja työttömiltä.

Miksi muuten ministerit vaikenevat kuntien taloudellisista vaikeuksista?
Siksi, että antavat mieluummin muutamassa vuodessa miljardeja asevarusteluun, ja kunnille lisää vain vaivaiset 21 miljoonaa - kymmeneksen varustelurahoista!
Samalla ratkaisulla porvarihallitus vapauttaa kunnat vanhustenhuollosta, terveydenhoidosta ja lasten ja nuorten oikeuksiin  kuuluvasta tasa-arvoisesta hoidosta ja koulutuksesta! - Kunnilla kun ei raha riitä!

Kun hyvätuloiset ostavat kaiken rahalla yksityisiltä, ei tarvitse kunnan kuin palata köyhäinhoitoon ja kansakoulun aikoihin - jolloin oppikouluunkin pääsi lähinnä rahalla. Äidit vaan kotiin lapsia hoitamaan, kun setelit eivät anna päivähoitoon mahdollisuutta.

Miksi hallitus haluaa varata rahat mm. Hornettien uudelleenvarustukseen, jotta niistä saadaan hyökkäysaseita?  Siksi tietysti, että taas ollaan paremmin yhteensopivia Naton kanssa. Se lienee jo USA:ssa laadittavana olevan mahdollisen tulevan porvarihallituksen ohjelman kulmakiviä?

- Muuten, miksi Kataisen on vietävä maatamme Natoon, kun naapurinakin on enää vain piskuisen Hollannin veroinen Venäjä. Eihän ole enää kokoomuksellakaan mitään pelättävää - kysy vaikka Jyrkiltä!
Siis siltä samalta, joka muuten menee kyläilemään tuonne heikon naapurin suuntaan lähipäivinä.

Ei kommentteja: