torstai 6. marraskuuta 2008

Huomionarvoinen keskustelutilaisuus Turussa


Itse asiassa varsin vähän julkisuuteen kirjana päässyt kirja 'Pronssisoturi' tulee keskiöön Turussa tämän kuun lopulla. Tarkoitan tässä julkisuudella itse kirjan sisällön arviointia ja kirjaa avoimesti tutkittuna.
S
en sijaan keskustelun keskiössä on ollut väittely siitä, onko sen kirjoittajalla oikeutta opettaa enää Helsingin Yliopistossa.
Toki YO:n johto on edelleen Bäckmanin takana, opetustyö jatkuu.
Mutta tätä keskustelua ovat siivittäneet lukuisat äärioikeistolaiset tahot, nimekkäitä yksilöitä joukossa. Kyse lähinnä maamme virolaistaustaisista kirjailijoista ja muista vaikuttajista, mm. Ben Zyskovitz mukaan lukien.

Hyökkäyksen kohteena ollut Bäckström kirjoineen paljastaa asioita, joita ei meillä haluta myöntää.
Samoin Virossa yli 10 vuotta asunut toimittaja Leena Hietanen näkee asiat kuten Bäckmankin kirjoittaa, ja siinäpä annos faktaa ja asiantuntemusta samassa paketissa. Niitä on kirjaa vastaan hyökänneiden vaikea sulattaa.
Kirjan arvosteluun ja arvioon voi tutustua myös Tiedonantajalehdessä, sen vaalien jälkeisessä numerossa! Sen on kirjoittanut kulttuurisivujen kirjallisuuskriitikko Arto Tominen.

Marraskuun lopulla, tarkemmin sanottuna tiistaina 25.11. ( muuten juhlistaa selvästi Kaija Kaarinan nimipäivää, kiitos siitä !) klo 18-20 Ravintola Koulun historian luokassa ovat valt.tri, dos. Johan Bäckman ja HS:n toimittaja Leena Hietanen esittelevät uusia kirjojaan PRONSSISOTURI ja VIRON KYLMÄ SOTA.

Tämä on Turun seudulla tilaisuus, jota ei kannata missata.
Tulkaa muutkin mukaan. Ei paikkavarauksia !
Ajoissa ehtiville parhaat paikat.
Kouluun historialuokkaan historian oppitunnille!
Tule Rikukin!


Ei kommentteja: