lauantai 26. marraskuuta 2011

SOTA ON BISNESTÄ JA BISNES SOTAA

Osuipa silmiini oheinen kuva sivulta European affairs. Osui naulan kantaan piirtäjä jo vuonna 2006.

Tänään on bisnes yhä kovempaa. Tuon kuvan jälkeen oli 2008 lama, ja nyt totaalinen syöksykierre tuossa rahan bisneksessä. 
Mutta tänä aikana - tuon kuvan jälkeen - ovat myös Naton aseet kuljettaneet rauhaa ja suojaa siviileille aina Irakista Libyaan, Palestiinasta Balkanille. Eihän Nato muuten asialla olekaan. Vain rauhaa turvaamassa - ja omia etujaan puolustamassa, kuten Bush jr. aina muisti muistuttaa. Ja samoin siviilejä suojeli Nato Libyassakin...kokoomusjohtoisen Ruotsin armeijan
koneet etujoukossa!!
Ja kun aseita käytetään, tarvitaan aina uusia tilalle - hyvä bisnes!

Mutta nyt on koko bisnesmaailma kääntynyt yhdeksi sodankäynniksi. 
Rahan bisnes. 
Se kovan luokan virtuaalibisnes, joka on johtanut siihen, että tällä hetkellä maailmassa on velkaa enemmän kuin painettua rahaa. Enemmän kuin koskaan yksikään maa / pankki pystyisi maksamaan takaisin. Sitä rahaa kun ei ole tuotettu työllä, vaan painettu yksityisellä pannkipäätöksellä. Siis rahan teko on jo kokonaan yksityistetty - ei edes valtioiden pankkien hallussa ja toimesta - sikäli kun niitä enää on.

Jutta - ministerimme korostaa nyt, että on tuettava jatkossa IMF:ää - siis maailman valuuttarahastoa - jotta se pystyisi antamaan lisää luottoja. Suomen Pankki onkin jo luovuttanut kaikessa hiljaisuudessa 2,5 mrd IMF:lle, ja valtio takaa sen - ennen kuin budjettia on edes vahvistettu.

Ei ihme, että maailman kaupungeissa kytee enemmän kuin tyytymättömyys. OWS on synnyttänyt monta pikku-ows:ää, ja kaikki omassa tahdissaan joutuvat toteamaan, että ei vain sota ole bisnestä, vaan bisneksestä on syttynyt sota. 
Eikä sitä sotaa voiteta halauksin, toriväki! 
Tietoisuutta, toimintaa ja analyysia!
Vai mitä mieltä?

Ei kommentteja: