tiistai 19. heinäkuuta 2011

Vielä kerran Turun kaupungin vuokra-asunnot

Aiemmin olen tälläkin palstalla kertonut Turun kaupungin vuokra-asuntojen myyntihankkeesta ja sen taustoista. Viimeksi lähetetty oikaisu lehteen oli lyhennetty kuitenkin niin, että oleellinen osa asiaa, Juhani Lepän rooli asiassa oli jätetty pois. Tapa miten Leppä yritti pestä kätensä, oikaistiin lähetetyssä vastineessa. Jutusta pääsi lehden palstoille vain sauraavat ajatukset, joissa Lepän roolia ei avattu.

Samoin allekirjoitus oli käännetty: se oli kirjoitettu SKP:n Turun kaupunkijärjestö, pj Kaija Kiessling, ei Kaija Kiessling kaupunkijärjestöstä....mutta vähät siitä.
Juttu oli lehdessä näin:




Skp:n Turun kaupunkijärjestön kannanotossa (TS 23.6.) puututtiin siihen, miten Turku on myymässä ihmisten koteja. Järjestömme ei halunnut luoda asukkaille pahaa oloa tai epävarmuutta, kuten Juhani Leppä kirjoituksessan totesi. Liiketalouden periaatteet ja markkinavoimille kumartaminen ovat aiheuttaneet sitä. Halusimme kannanotollamme osoittaa, miten näemme asian.
Kaupungin vuokra-asuntojen myyminen liittyy oikeistolaiseen poliittiseen linjanvetoon, joka on jatkunut Turussa vuosia. Sen seurauksena on kaupungin tuloksekasta ja hyväkuntoista omaisuutta tai toimintaa yksityistetty tai yhtiöitetty.
Turun vuokra-asuntoja hallinnoiva TVT toimii se varsin tuottoisena, jolloin olisi voitu jakamatta taakkaa asukkaille hoitaa yksittäisten asuntojen hallinnnointikulut, joista Leppä puhuu.
Sen vuoksi Turun Osakehuoneistojen asuntoja ei olisi pitänyt panna myyntiin tekaistuilla perusteilla ja järjestelyillä, jotka lopulta myös kaupunginvaltuuston enemmistö kylmästi hyväksyi. Näin valtuusto rikkoin samalla omaa päätöstään asuntopoliittisesta ohjelmasta. Ehkä tarkastuslautakunta huomaa nämäkin asiat.

Ei kommentteja: