sunnuntai 29. toukokuuta 2011

OPETTAJAN ARKEA AMERIIKAN MAALLA...

...kuuntelin tässä pari iltapäivää sitten tuoretta tarinaa Ameriikan maalta.....
Työstään kertoi muutama vuosi sitten eläkkeelle jäänyt ala-asteen opettaja tunnetusta etelän osavaltiosta. Näin kertoin tuttuni Mary:

Luokkakoko oli suuri. Kaikkiaan 28 lasta, joista 20 poikaa. Näistä yli puolella eri oli asteisia käytöshäiriöitä ja monia ongelmia; ylivilkkautta, keskittymishäiriötä ja levottomuutta.
Luokkaan ei saatu siitä huolimatta avustajaa kuin yhtenä vuonna. Hän oli kaksi kertaa viikossa 15 minuutin ajan. Sinä aikana Mary poistui luokasta ja häipyi vessaan itkemään, niin uupunut oli työstään. Koko työ oli jo usean vuoden ajan vienyt kaikki voimat ja unet. En edes ihmettele.
Opetustyö oli enemmän kuin hankalaa. Oppimistulokset sen mukaisia.

Kerran yhden todella vilkkaan pojan rauhoittamiseksi opettaja oivalsi mielestäni pedagogisesti hyvän keinon: Hän pani lattialle A3 kokoisen paperin ja antoi pojan tehtäväksi seistä paikallaan siinä eikä juosta ympäri luokkaa, kuten pojilla luokassa oli tapana. Toki kaikki ilveilytemput poika kävi siinä seistessään läpi, mutta oli paikallaan.

Muutaman päivän kuluttua tuli opettajalle kutsu rehtorin luo. Pojan vanhemmat olivat valittaneet opettajasta ja syyttivät henkisestä väkivallasta poikaa kohtaan. Opettajalta vaadittiin kirjallinen raportti tapahtumasta rehtorille. Sen myös opettaja kirjoitti. Kirjasi asiat niin kuin ne olivat. Totuuden mukaisesti kertoen ongelmasta tämän pojan osalta.

Rehtori sai raportin, luki sen ja palautti takaisin.
-   Ei näitä asioita näin saa kirjata; eikö opettaja muka ymmärrä, että sen seurauksena tulee oikeusjuttu koulua ja häntä vastaan...

Oli kirjoitettava uusi raportti. Virheellinen. Valheellinen. Tosiasioiden vastainen.
Sitä tehdessään opettaja ensin varmisti, montako kuukautta on vielä eläkkeeseen, ja samalla kun jätti vaaditun valheellisen raportin, ilmoitti jäävänsä eläkkeelle päivänä johon siihen oikeus - muutaman kuukauden kuluttua. Ei edes lukukauden loppuun.
-   Omatunto kun ei antanut periksi enää jatkaa työtä, jossa opettajalta vaadittiin valhetta ja virheellisiä asioita raporttiin.

Oppimistulokset moisessa ympäristössä ovat vääjäämättä heikot. Julkisen sektorin kouluissa näin saa tapahtua. Ei budjetoida luokka-avustajiin, ei pienempiin opetusryhmiin, ei ongelmalasten terapioihin.
Samalla oppilaat tulevat luokkaan ilman eväitä - niitä kun harvan kodissa on antaa lapselle.
Opetusvälineet, oppikirjat jne ovat kaikki aikansa eläneitä ja vanhoja.

Sen sijaan yksityisissä kouluissa on vaikka mitä oppilaille; on myös rahalla järjestetty hyvä ja monipuolinen lounas, jonka vanhemmat maksavat. Sen sijaan julkisen sektorin kouluissa ei ole lounasta, ei kunnon opetusvälineitä - on vain suuret luokat, levottomuutta ja käytösongelmaisia lapsia.

Pedagogiaa...
Kun  asiasta puhuimme ja korostin, että pidin paperille seisomaan panemista pedagogisesti hyvänä rauhottamisen keinona, oli sana vieras. Pedagogia? Mitä se merkitsee?
Mentorointia hän tarjosi - no ei.
Vaikka englanninkielen paksu sanakirja, jossa sanat selitetään sisällöltään, haettiin, ja sieltä sana pedagogia, oli käsite edelleen täysin vieras tälle korkeakoulun opettajatutkinnon tehneelle, ikänsä opettajana koulussa olleelle ihmiselle - ihmiselle, jolla käytännön taitoa ja keinoja oli kertynyt kyllä. Huolimatta, ettei pedagogiasta terminä ja käsitteenä ole opettajakoulutuksen yhteydessä puhuttu sanaakaan.

Jäin  lopuksi miettimään, millä eväillä opettajat USA:ssa opettavat, mitkä keinot ovat käytössä, ellei opettajakoulutuksessa puhuta pedagogiasta mitään....

Entä Suomessa?
Mihin suuntaan kulkee koululaitoksemme Suomessa - niin moni asia kun kulkee amerikkalaiseen suuntaan. Tähän asti Pisa-tuloksilla on ylpeilty, vaan nyt tuli jo käyttäytymisen osalta hännänhuipun tulos suomalaisille kouluille.
Alamäkeä menossa??
Siihen voisi vaikuttaa se joukko ihmisiä, joka nyt istuun säätytalolla ties kuinka kauan...hyvällä palkalla, saamatta mitään valmista.
-   Mustajärvi sentään teki kunnioitettavan ratkaisunsa. Mutta sillä ei vielä nostetaa opetusbudjetteja uudelle tasolle...vaan liekö tarkoituskaan!
-    Pienten koulujen lakkauttaminen ja suurien perustaminen on varmasti yksi asia, joka taatusti vie kehitystä samaan pelottavaan suuntaan...

torstai 26. toukokuuta 2011

HALLITUSOHJELMAA VAI JATKOSSAKIN POLITIIKKA - KUMPI VAI KAMPI?

Aamulla luin jossain uutisen, miten taloustutkijat ovat kritisoineet metodina työn alla olevaa hallitusohjelmaa ja sen painoarvoa seuraavan neljän vuoden aikana.
-  Kiritisoivat, miten nyt synnytettävää ohjelmaa noudatetaan sen jälkeen vääjäämättä, kädet sidottuina, ja miksei silmätkin - kun niin on sovittu.
Tapahtuupa maailmassa mitä vaan, aikanaan sovitun ohjleman takan on seistävä!

Tutkijat korostavat edelleen, että nyt sorvattava ohjelma menee asialliesti koko poliitikan teon yli  jatkossa. Aivan samoin kuin kuntien politiikkaohjelmat valtuustoryhmien allekirjoittamina.

Olen jo muutaman vuoden ajan tätä toimintaa kritisoinut niin verkossa kuin jossain lehdessäkin.
Turussa ainakin on kuntalaisaktiivina saanut kokea niin lukemattomat kerrat sen vastauksen, että 'näin on jo sovittu, ei voi muuta'  - kun ihmiset ovat puolustamassa tai hylkäämässä jotain hanketta kaupungissa. Hanketta, joka siis on osa ihmisten arkea erityisesti nyt, mutta myös kauan tulevaisuudessa.

Jos on sopimukseen kirjattu, että kaupunki myy asuntokiinteistöjään, ei auta itku markkinoilla, ei vuokralaisten toiminta, mielienosoityukset, ei mikään. Siksi äänestäjät voivat oikeutetusti kokea, että mahdollisuus vaikuttaa asioihin on vain se kerran neljässä vuodessa, ja muu aika on vain päättäjien hallussa.
-  'Tekevvät kumminkin niin, turha vaatia muuta', ajattelevat ihmiset.
Ovatpa päättäjät heidän mielestään tyhmiä taui viisaita, siitä huolimatta.

Demokratiavaatimus ohi ja yli ohjelmien on nostettava kunniaan. Päättäjien on huomioitava ihmisten mielipiteet. Ei voi olla niin, että nopeasti muuttuvassa maailmassa ei kansaa tulisi kuulla ja sen kanssa keskustella. Ellei niin tehdä, ei ainakaan olla avoimia! Niin asioiden valmistelut kuin päätöksenteko on saatava ulos kabineteista ihmisten ilmoille!
Ohjelmista tulee muutoin kuin pyhiä sakramentteja, joita luetaan ja noudatetaan kuin kirouksen uhalla.  Mutta onko uudesta hallituksesta toisenlaiseen toimintaan, epäilen suuresti. Vanha meno jatkuu. Mennään taas kuin turboilla ohjelmaa lukien, kansalaisista viis.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

VAMMAISEN TILAA KULJETUSPALVELUJEN VIRKAILIJAN TULKITSEMANA....millä pätevyydellä?

Olen saanut säännöllisesti informatiota siitä, miten nyt yritetään mm. keväällä olleiden eri puolueiden ehdokkaiden toimesta vaikuttaa vammaisasian kirjaamiseksi tulevaan hallitusohjelmaan.
Kyse on siitä, ettei maamme ole ratifioinut YK:n ko. asiakirjaa eikä siis näin ollen  joudu myöskään sopeuttamaan muuta lainsäädäntöään ko. tasoa vastaavaksi!
Se merkitsee monilta osin edelleenkin sitä, että vammaisten ihmisoikeuksia poljetaan.

Taas yksi arjen vääryys!
Tänään oli Turun Runosmäessä tapaamassa itselleni ennestään tuntematonta ihmistä, joka tulkitaan vammaipalveluain mukaisten oikeuksien ulkopuolelle.
Kävin tapaamassa häntä ja luin virkailijan päätökseen ja perustelut.
Samalla näin ja kuulin ko. ihmisen terveydentilasta aina synnynnäistä poikkeamaa myöten, josta nyt suurin ongelma selviytymiselle ja liikkumiselle.

Kun vammaispalveluyksikön virkanainen on arvioinut ko. henkilön liikuntakykyä ja mahdollisuuksia käyttää mm. julkisia  kulkuneuvoja tai tavallista taksia, osoittaa virkailija siinä epäpätevyytensä.
Millä pätevyydellä hän ilman lääketieteellistä koulutusta lähtee sellaisen ihmisen liikuntakyvystä lupaamaan paljoakaan, kun jo vuosikymmeniä sitten silloinen Kela fysiatri Pekka Tarkkanenkaan koskaan tähän uskoi - hän kun oli siirtämässä henkilön jo reilu 30-vuotiaana synnynnäisen vaivan/vian/vamman vuoksi eläkkeelle ennakoiden tulevia ongelmia.
-   Vaan kun sisukas ihminen tahtoi edelleen olla myös omillaan ja ansaita elantonsa, maksaa hän siitä nyt rankkoina ja pahoina pysyvinä vammoina kipujen lisäksi.
Vammat tekevät hänestä vääjäämättä kyvyttömän käyttämään niin julkisia kulkuneuvoja kuin tavallista taksia.

Nyt seurataan miten lääkärikin uudelleen arvioi asian ja korjaa myös osaltaan virheen lausunnossa. Samalla on lähdössä oikaisuvaatimus  - taas kerran - mihinkä muuhun kuin Turun sosken vammaispalveluyksikköön....


Että pitävät pilkkanaan ...
 .... ja olettavat, että kuntalainen tyytyy virkailijan päätökseen.Toki aivan liian moni siinä masentuu ja lopettaa alkuun asiansa ajamisen. Liian harva osaa tai jaksaa ottaa mihinkään yhteyttä - ja potilasasiamies kun ei näytä ymmärtävän saamaansa tekstiä ollenkaan saatikka puuttuvansa ihmisten asiaan. Ei aja potilasasiamies täällä potilaiden asiaa, ei edes kuule heitä.

Kyllä on maassa paljon mätää....mutta onneksi säästetään näissäkin niitä rahoja!
Jotta riittää Kreikkaan, Portugaliin ja vaikka mihin....

Reality-sarjan osa V: VUOROSANOJA JA TEATTERIA

Ei näy loppua tulevan reality-sarjalle.

Eilen nähtiin sen uusin osio uusissa kulisseissa; nyt olivat sivuosien esittäjät pääosissa. Ensiviulua soitti
Timo - ei Seitsemästä veljeksestä - ja Paavo, ei se kirkkohistorian Ruotsalainen eikä edes se Flying - Finn
-  Mutta sanailijoita kumpikin.

Kun Timo Soini valmiiksi oppositiosta sai tuulta purjeisiin suuntana tyyrpuuri, sai Paavo Arhinmäki vauhtia sanoilleen.  Vaan mitä meille vakuutettiin. Nämä sankarit yrittivät voittaa toisensa siitä, tuleeko Portugali - pakettiin ja sen jälkeisiin takuihin muutosta linjauksessa. Siis Suomen osalta. Paavo sanoi juu, Timo Sanoi ei. Ja Mauri, joka on tehnyt tehtävänsä ja saanut mennä puheenjohtajansa ohjeen mukaan, peesasi hyvin Timoa. Peesaajana Paavolla oli  Eero - ei kumminkaan se Liukas luikku, veljesten nuorin ja pienin, van luikku iso mies SDP:Sta.

Mutta nähty on takin käännökset ennenkin, eivätkä nyt nähdyt jää viimeisiksi.
-   Kumma on jos vaaliohjelmansa pohjalta Vas. näkee mahdolliseksi mennä hallitukseen. Niin paljon en usko kokoomuksen koskaan taipuvan, kyllä se on Vas. joka silloin taipuu.
-   Vaan aivan kuten Jyrki K. totesi, on helpompi tehdä kivuliaita ratkaisuja, jos koko vasemmisto on mukana niitä tekemässä!

Sen vuoksi molemmat kihlaparin pääsopijat olivat eilen varsin vaisuja, - no, toinen osan ajasta puheenjohtajana, toinen muuten vaan keskittyi purkan pureskeluun kuten naapurinsa Stefankin.
-    Vaan näemmepä ennen pitkää, kuka veti sivuroolinsa uskottavimmin?
-    Entä kuka pysyy vaaliohjelmiensa takana. Nyt ainakin PS voi kasvattaa korkeakorkoisella sijoituksella pääomaansa seuraavia vaaleja varten - puhtaana kuin pulmunen?!????

JA LOPUKSI PÄIVÄN KYSYMYS: 
-  miksi PS:n paikka eduskunnassa on lähempänä demareita kuin kokoomusta?
No siksi, kun ei noilla erilaisilla eduskunnan työväenpuolueilla ole paljon eroa, olivatpa millä laidalla tahansa...vaikka sinne kokoomuksen liepeille PS kuuluisikin....

maanantai 23. toukokuuta 2011

Reality-sarja, osa IV: KABINETTEJA JA DESIBELIOVIA

Viime vuosien slogan niin monessa asiassa on ollut se läpinäkyvyys, julkisuus, avoimuus.
Monenlaisen korruption ja rahoitusskandaalien vuoksi se on ollutkin ajankohtaista.
Mutta myös päätöksenteossa on vaadittu läpinäkyvyyttä ja avoimuuttaa.
-  Eikä vain siinä, vaan myös demokratiaan perustuvassa valmistelussa. Samoin esim. sidokset vaaditaan kansanedustajilta ja ministereiltä julkisuuteen.

Usein se menee kumminkin niin, että varas juoksee pakoon ja huutaa: ottakaa varas kiinni.
Se on sitä mm. silloin, kun vallassa olijat siirtyvät avoimilta foorumeilta kabinetteihin.
-   Kabinetteihin, joiden seinät ovat paksut ja joissa on ns. desibeliovet, jotta ulos ei varmaan kuulu. Näin sen vuoksi, kun on jotain salassapidettävää, kuten mm. lääkärin vastaanottohuoneiden ovissa on tarpeen.

Mutta entä hallitusneuvottelut ja niiden julkisuus?
Ne jatkuvat kuin paavin valinta. Jos kohta yöksi pääseekin kotiin, eivät ainakaan suut aukea julkisuuteen.
Miksei?
-  Ovatko neuvottelijat niin rikkiviisaita, ettei tarvita keskustelua, ei muita näkökulmia. Edes kansanedustajat eivät tunne tilannetta, missä mennään!
-  Onko tarve niin kovasti konsensukseen, että minkään ei anneta häiritä sen tekemistä senkään uhalla, että menis maine ja tuhkatkin myöhemmin pesästä.

Talvella nuori demarivaltuutettu Anu Turussa julisti jossain seminaarissa, että demarien valittu tietoinen tapa toimia niin kunnissa kuin muutoinkin on kabinettipolitiikka.
Epäilemättä.
Sen on joutunut huomaamaan jo vuosien ajan.
-   Päättäjät kun rikkiviisaina eivät tarvitse politiikan teossa enää tuekseen missään vaiheessa kansan mielipidettä, ei kansanliikkeitä saatikka mielenosoituksia ja tukikannanottoja joidenkin tärkeiden asioiden puolesta?
-   Ei näin voikaan syntyä enää uutta lapsilisäkamppailua, kun kabinetista tullaan ulos vasta laihan sovun kanssa. Se merkitsee, että silloin on kävelty heikkojen yli mennen tullen. Pärjätköön omillaan.

Tuntuu merkilliseltä, että hallitusneuvottelut ja niiden keskustelut ovat niin salaisia, ettei kansalle, joka edustajat eduskuntaan valitsi, enää informoida asioista.  Tulee mieleen monet tupo-neuvottelut.
-   Kansa luovutti vallan totaalisesti käsistään?
Sillä ei ole oikeutta sen paremmin enää ottaa kantaa edustajien työn sisältöön kuin työn tekotapaan?

Kyse on samasta sopimuspolitiikasta, jota on varsinkin viime kuntavaalin jälkeen kunnissa harrastettu: valtuustoryhmät tekevät yhteisen asiakirjan, yksityiskohtaisen valtuustosopimuksen, josta sitten pidetään kiinni kuin siasta, jota lahtiin viedään.
-   Senkin uhalla, että taas marssitaan heikoimpien yli mennen tullen.
Ja sama meno jatkuu neljän vuoden ajan, kunnes on uuden vaalit. Vaikka maailma muuttuisi miten, on sopimus allekirjattu ja niillä mennään. Se on nähty ja koettu.

Nyt sama tapa tiukan ja konkreettisen ohjelman laatimiseksi jatkuu yhä salamyhkää desibeliovien takana. Loppujen lopuksi tiukalla ohjelmalla sidotaan sopijoiden kädet, jotta jatkossa kaiken uhallakin saadaan meno jatkumaan.
-   Tässä tapauksessa kokoomuksen johtama porvaripolitiikka. Eikä se varmasti ole piiruakaan vasemmistolaisempaa kuin tähänkään asti. Sen saamme jokainen kokea lompakossamme, hoitojonoissa, veroissa, vanhustenhoidossa, entisissä lähipalveluissa ja lisääntyvissä yksityisissä palveluissa.
Raha se on, joka jatkossakin määrää. 
Kaikki siunataankin nyt kestävyysvajeen, budjettitasapainon, talouskasvun ja hyvinvoinnin (?!) nimissä.
-   Ja niistähän tämä heikoin osa, perusjoukkona lähes miljoona köyhää, pääseekin nauttimaan.
Ilman desimelioviaan ja kabinettejaan!

torstai 19. toukokuuta 2011

Reality-sarjan osa III: OPETUKSET OVAT UNOHTUNEET?

Ihmisen poliittista muistia sanotaan lyhyeksi. Sillä tarkoitetaan lähinnä tavallista kaduntallaaja.
Mutta että näin on puoluejohdolla VAS:ssa,  täytyy ihmetellä.
-  Toki Arhinmäki oli vielä maitoparta kun Vasemmistoliitto lähti Lipposen hallitukseen, mutta joukossa on pitkänmlinjan edustajia, ja Lipposene ajan kansanedustajia, kuten ryhmän turkulainen pj Lapintie. Luulisi olevan mielessä vielä, minkä hinnan myös vasemmistoliitto maksoi lähtiessään sateenkaarihallitukseen. Silloin leikattiin monia sos.turvan elementtejä ja helpotettiin mm. varallisuusvero rikkailta. Taitettu indeksikin taisi tulla tuohon aikaan.

No yhtä kaikki nyt on puolueen pj. sitä mieltä, että Portugalipäätös, jota vastaan se äänesti, on historiaa, ja seuraavat takuut ovat niin paljon parempia kuin mitä olivat pari kuukautta sitten, että nyt niitäkin voisi jo miettiä. Kun on niitä yksityisiä vastuunkantajiakin mukana.

Sitä on vaikea ymmärtää, miten ylipäänsä Arhinmäen ja Kataisen keskustelusta voisi löytyä linja, joka tyydyttää Vasemmistoliiton äänestäjiä. Siis sen kannattajia, ei Arhinmäkeä yksin.
-  Jos Katainen lupaa vahvistaa työllisyyttä, merkitsee se takuuvarmalla myös erilaisia pakkokeinoja ja samalla taloudessa sellaisia ratkaisuja, jotka takaavat työnantajille lisää helpotuksia.

Mutta kuten sanottu, perjantain jälkeen ei tarvitse aprikoida eikä ihmetellä.
Silloin kuullaan, miten ovat herrat turinansa käynnistäneet. Se kuulee kuka seuraa ...
Meneekä harteiden leventäminen siis porvaripoltiikan tukemiseen, jotta SDP:n ei tarvitse kantaa yksin sitä häpeää....kysyn vaan.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

REKISTERIIN PYRKIJÖITÄ...ENTÄ SEN JÄLKEEN?

Vaalilaki sanoo niin, että ellei puolue kaksissa vaaleissa peräkkäin ole saavuttanut paikkaa eduskunnassa, putoaa se pois puoluerekisteristä.
Niin on sanassa siis sanottu - ihmisten päättämänä.
Asia erikseen on suunniteltu 3 % äänikynnys sen jälkeen kun voi olla vaaleissa mukana.

Jos jossain halutaan rakentaa uutta puoluetta, on sen ensin hyväksytettävä sääntönsä ja asiakirjansa Patentti- ja rekisterihallituksessa. Sen jälkeen 5000 nimen keruulla on mahdollista hyväksyttää puoluerekisteriin puolueeksi.

Nyt ovat SKP, KTP ja Senioripuolue tippuneet vaalituloksen vuoksi pois rekisteristä. Muista puolueista en tiedä, mutta ainakin SKP on käynnistämässä vauhdilla uudelleen nimien keruun. Jäsenistö on saanut puolueen johdolta postia, ja nyt ei muuta kuin hihat käärimään. Luokkayhteiskunnassa on aina kommunistisen puolueen paikka.
Aika huutaa ja vaatii sitä.
Taistelu työtätekevien ja kaikkien vähävaraisten puolesta on aiempaa tärkeämpää.

Vaan uusia on pyrkimässä myös.
Uutinen taannoin kertoi, että Suomessa on pyrkimässä yhdistysrekisteriin uusi kummajainen: tasan Hitlerin puolueen jälkeläinen, Kansallissosialistinen työväenpuolue.
Kunhan se alkukiemuroiden jälkeen mahdollisesti saa PRH:lta vahvistetut paperit, alkaa se koota myös nimiä puoluerekisteriä varten. Uutinen kertoi, että tavoitteena on saada kaikki kuntoon ensi vuoden syksyn kunnallisvaaleja varten!

Siinä meillä tilanne.
Varmaan osa PS:sta lipeää suoraan tuohon uuteen natsipuolueeseen, sillä Suomen Sisun väki jota on PS:n edustajina eduskunnassa, on tunnetusti aatemaailmaltaan samaa joukkoa. Tämä uusi natsipuolue, sen rinnalla Vapauspuolue, jonka listoilla esiintyy mm. Olavi Mäenpää Turussa, edelleen PS joka Soininkin suulla on varsin maahanmuuttovihainen ja valmis torppaamaan rajat...siinä varsinainen koalitio.
Suvaitsevaisuutta kerrassaan!

-   Onko noin monta rasistista ja uusnatseihin kallistuvaa puoluetta lähitulevaisuudessa maassamme?!
Siis maassa, joka oli Pariisin  rauhansopimuksessa siinä häviäjien joukossa, jonka jos minkä pitäsi myös kunnioittaa ko. rauhansopimuksen sisältöä! Niin kirjainta kuin henkeäkin!

Muualla Euroopassa nähdään Suomen kehitys jo todella uhkaava, jos kyseiset voimnat saavat jatkaa entistä näkyvämmin. Ne saavat jopa valtion tuella jatkaa toimiaan.
-   Siksi tälle vaaralliselle kehitykselle onkin osoitettava mahdollisimman vahvaa vastavoimaa.
Siihen pitää saada mukaan ihmisiä, jotka ovat valmiit kamppailemaan kyseistä kehitystä vastaan. Paikkansa on varmaan tähän tarvittavalla kansanliikkeellä tai vastaavalla järjestöllä.
Ihmisiä duunareista sivistyneistöön, älymystöstä taitelijoihin ja kaikkea siltä väliltä, jotka vastustavat natsi-ihanteita ja rasismia.

Mutta myös työväenliikkeellä on lisähaasteensa.
On arvioitava tarkkaan, miten koota voimat tässä taistelussa niin, etteivät ihmiset kaduilla, toreilla ja turuilla laske, montako eri kommunistista puoluetta oikein on.
SKP:n  rekisteröinti ja kannattajakorttiren keruu on oma asia, juttu erikseen. Välttämätöntä.
-   Mutta miten rakentaa laajempi vaalirintama, jossa varmistetaan se, ettei ääniä valu hukkaan, ja että kansalaiset voivat nähdä myös yhteisen voiman merkityksen ja sen tuoman moninkertaisen mahdollisuuden.
-   Kamppailu työstä, toimeentulosta, palveluista tarvitsee sitä. Ennenmuuta tarvitaan sellaisten voimien kokoamista, jotka voivat olla samalla myös vastavoima entistä oikeistolaisemmalle politiikalle ja sen suuntaisille puolueille. Vastavoimana fasismille, Natolle, militarismille.
Kuka tulee mukaan?

tiistai 17. toukokuuta 2011

REALITY-sarja jatkuu: MISSÄ ON SE POLITIIKAN HAJURAKO?

Maa on edelleen ilman uutta hallitusta. Näyttää pysyvänkin.

Reality-sarja jatkuu osasta toiseen.
Sen näyttelijät ja käsikirjoittajat tuntuvat vaihtuvan, kuten odotettavissa olikin.
Ja kosiomatkat ovat edelleen monipolvisia.
-  Kuten Urpilainen toteaa, että uuteen sulhaseen tulee tutustua!

JA PÖH - sanon kanssa.
Ellei Urpilainen tässä vaiheessa ymmärrä missä mennään, vaan tykkää leikkiä morsianta, niin siitä vaan.
-  Mutta eikö ihmiset näe tuon touhun hölmöyttä! Kokoomus vei edellistä hallitusta, menetti kannatustaan, mutta jatkaa samalla mallillaan. Demarit teki aikojen huonoimman tuloksen, mutta heikkoinakin änkevät kokoomuksen morsioksi.
Etteipä vaan tapahtuis peräti rikollista paritusta?

Vaan sulhas-Katainenpa lykkää neuvottelujen alkuja kerta toisensa jälkeen.
Toimitusneuvosto jatkaa. Muuta ratkaisevaa ei ole tapahtunut, kuin kepun ja PS:n totaalikieltäytyminen. Ymmärränkin niiden toimineen poliittisesti varsin viisaasti vaalitulokseen liittyen ja siitä huolimatta.

Uusimman käänteen sitten vihreiden ja kristillisen mukaantulon keskusteluihin kuulimme, kun demarit alkoi haikailla Vasemmistoliiton mukaan saamista.
-  Tottakai. Ei ne siinä ihan tyhmiä ole!
Puhuvat hallituksen vahvistamisesta, vaan tarvitsevat Arhinmäen ja kumppanit sinne panttivangeiksi. Näin on kaikki kansanliikkeet, ay-liike ja työväenliikkeen kädet sidottu: kaikki hoituu nyt kabineteissa, -   Se onkin demarien valitsema slogani ja toimintastrategia ollut jo vuosia kuntatason politiikassa.
Ainakin Turussa menevät valtuuston ja hallituksen kokouksiin kabineteista suoraan.

On kyllä kumma reality-sarja, jos todella seuraavasta hallituksesta löytyy 6 puoluetta!
Siis puolueita, jotka olivat monissa asioissa kampanjan aikana ainakin muodollisesti eri mieltä.
Toki sekin osa sitä reality-sarjaa, jossa näytellään.
-  Nyt rakennetaan 'vastuullisuutta', jotta eurooppalainen talous pelastuu ja sillä muka Suomen elinvoima paranee myös. Sen vuoksi ei tarvitse kuin leikata julkista sektoria, tukea elinkeinoelämää ja korottaa alv:ia ja muita tavallisen kansan veroja. Niin se hoituu!

Vaan miksi meidän tulee olla vastuullisia toisten hölmöilyistä, tai paremminmkin rikollisesta toiminnasta.
Ei meidän pitäisi olla edes samassa käräjäsalissakaan.
Saatikka koravusten maksajina!
Mutta EU on rakennettu sitä varten. Sidotaan maa toisensa jälkeen tiukoille.
Ja alistetaan sen jälkeen, kuten nyt Kreikkaa ja Portugalia ollaan hoitamassa: kansa siellä kärsii!

PS:
Kuulitteko uutisen siitä, miten amerikkalainen Irakissa vartiointiliikkeellään miljardööriksi noussut 'sankari' on nyt rakentamassa Abu Dhabiin yksityistä erikoisjoukkojen armeijaa. Palkka-sellaista.

Miksi?
Perusteluna oli, että se voidaan sitten tarvittaessa lähettää mihin maahan tahansa, kun jossain kansa alkaa olla levotonta, liikehtiä ja vaatia uutta poltiikkaa.
-  Siis kapitalismin turvaamiseksi perustetaan yhä lisää niitä erikouisjoukkoja, joilla voidaan liikkua näppärästi mihin kulloinkin tarvitaan. Ettei monopolien valtaa kaadeta!
Vai mitä?

torstai 12. toukokuuta 2011

TERVEISIÄ SAKSANMAALTA: vappua juhlittu Schleizissa jo 122 kertaa !

Heti vaalien jälkeen, muutama päivä ennen vappua oli lähdettävä Saksanmaalle, kutsu kun oli käynyt 'kummitytön' rippijuhliin.

Aikanaan, kun vanhemmat kysyivät kummiksi, kerroin etten kuulu kirkkoonkaan.
-  No, kyselivvät papilta mitä tehdä, johon tämä oli vastannut, että sielläpä niin kaukanakin on, ettei ehdi lasta kieroon  kasvattamaan...ja taas pyysivät kummiksi. No, minkäs teit, aikaa kulunut vuosia ja nyt tyttö jo iso.

Juhlat siellä rippijuhlina pidettiin paikallisen Gaststetin 'Beim Teich' -yläkerran salissa, mukana 46 kutsuttua aikuista ja lasta. Oli ruokaa vaikka minkälaista, ja jälkkärinä kaakkuja kahvin kanssa paikalliseen tapaan varmaan kymmentä sorttia.
-  Mutta kaiken lopuksi oli monenlaista viihdettä, leikkejä, huumoria ja tanssia, tanssia...ja lapset tanssivat ennen muita kuin kunniavieraina. Oli hauska katsella heitä, vaan miten menee Suomessa rippijuhlat? Tanssien? Enpä tiedä, kun en ole käynyt...


1.5.
Vapunpäivä, jolloin juhlat oli, jäi meikäläiseltä vappuna juhlimatta. Mutta kun kirkkokuoro lauloi, ajattelin, että olisivatpa laulaneet samalla Kansaninvälisenkin!

-  Vaan seuraavana päivänä luin, että paikallisessa lähikaupungissa (ko. kylän naapurissa) oli die Linke järjestänyt Vappujuhlan. Uutisessa referoitiin ennen muuta paikallisen puheenjohtajan puhetta, jossa tämä oli käsitellyt kansainvälistä työväenluokan tilaa ja tilannetta: työttömyyttä, pätkätyötä, eläkeikien nostoa, eläkkeiden ja palkkojen laskemista, julkisen sektorin yksityistämista. Lopputulema oli, että nyt jos koska tarvitaan työväenluokan, ei pelkän työväenliikkeen kansainvälistä, laajan rintaman taistelua tätä kehitystä vastaan.

Kyseisessä Schleizin kaupungissa vietettiin uutisen mukaan kaikkiaan 122. kertaa työväenluokan taistelupäivää, toki historiallisista ajoista riippuen eri tavoin, esim. 1800 lopussa toisin kuin sotien aikana tai nyt, puhumattakaan DDR:n ajan vapuista.

Mutta yhtä kaikki, seuraavan Vapun saanen taas marssia kotikaupungissa. Tänä vuonna oli uutisen mukaan sadetta tullut myrskynä riittämiin, joten ensi vuonna varmaan marssin auringonpaisteessa.

Sitä odotellessa pysytään taas tällä sivulla tiiviisti mukana arjen - ja miksei pyhänkin menoissa!
Älä sinäkään jää täältä pois!